Manager w restauracji

Published by admin on czwartek, listopad 7, 2013

Manager restauracji jest osobą, która tak naprawdę pełni stanowisko właściciela restauracji. Nie tylko jest zobowiązany do jej prawidłowego zarządzania, ale również do zatrudniania odpowiedniego personelu w postaci kelnerów, kucharzy czy osób, jakie odpowiadają za zaplecze gastronomiczne.

Manager restauracji jest osobą, która najczęściej posiada bogate doświadczenie w prowadzeniu lokali usługowych. Restauracja to specyficzne miejsce, w którym nie tylko musi być porządek, ale również miła atmosfera, zarówno w aspekcie klimatu samej restauracji, jak również w zespole, który ją tworzy. Warto pamiętać, że zatrudnienie managera to dobra inwestycja w restaurację, którą chcemy rozwijać, a także taką, która powinna przynosić dochody.

Bez takich osób żadna z restauracji długo nie utrzyma się na rynku. Fakt ten przemawia w momencie, kiedy chodzi o pracę zespołową. To właśnie menager jest w stanie poprawnie koordynować działania kucharskie wszystkich osób przebywających w kuchni.